INT UCH & NORDUCH Raidis Halli

 

 

                                                                                                                                   INTUCH, NORDUCH RAIDIS HALLI . Reg.nr. S15352/98  (f. 1998-01-09)

                                                                                                                                           Far: INTUCH, NORDUCH  S18486/89 Raidis Arro

                                                                                                                                                     Mor:  S58215/93 Raidis Ixi

 

Halli blev kvar på kennel hemma I Mjedsjön mera av en slump än att vi I honom såg en blivande stjärna både I avelsarbetet som I utställningsringen samt också som en mycket, mycket “mysig” gårds- och familjehund.

1998 på sommaren hade vi besök av en näst intill ”namne”. Nämligen Svein Halle och fru Karin från södra Norge. Tydligt var att deras ”blick” fastnade på denna trevliga ”parvel”, då 7 månader gammal. Halle-paret ville hemskt gärna köpa Halli men vi ville ju behålla honom och under deras besök erövrade han också sin första utställningstriumf. I valpklass vid Hui Suottas vid Storforsen (Älvsbyn) och med Paula Heikkinen-Lehkkonen Finland (Lahti) som domare.

Därefter har det blivit en 8-årig framgångsrik ”karriär” i utställningsringar i Sverige, Norge och Finland. Antalet BIR och BIS har blivit åtskilliga och framförallt har Halli tävlat och i ringen besegrat samtliga av  de nordiska stjärnhundar som har funnits under åren 1998 – 2006.

Antalet utställningar ( i Sverige enbart) har blivit 31 stycken. Vid dessa har han erövrat  7 BIR och 6 BIM.

Tillsammans med utställningar i andra länder har det blivit sammanlagt 44 utställningar. 13 BIR och  7 BIM

Fram till utgången av 2006 hade Halli producerat 26 avkommor med ett antal tikar av olika utseende och kvalité. Smått fantastiska 27 % av avkommorna har tilldelats championat – titlar till utgången av 2006. Samtliga 8 uppfödda !! på Renlundens kennel i Piteå.  Den siffran kommer förhoppningsvis att öka under de närmaste åren.

En sann”uppstickare” bland dessa champions ser i alla fall vi på kennel Raidis hanhunden RENLUNDENS NIMBUS vara. Vad mera kan man begära av en hanhund av rasen SVENSK LAPPHUND ?

 HUI SUOTTAS I JOKKMOKK 16 AUGUSTI 2006 (74 DELTAGANDE HUNDAR)  där Halli erövrade BIR och BIS samt den stora ÖN-pokalen för alltid fick bli slutet på utställningskarriären. 8½ år gammal. Arbetet som avelshane skall han förhoppningsvis klara av något år till.

 

 

 

 

Friarbägare som våra hundar har vunnit